Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Чому Чікаго вас точно вразить :)

У Чікаго якась дивно-приємна енергетика. З-поміж інших міст, де вже вдалось бути - тут особливо. У місті повно парків, гарне й величезне озеро Мічиган (як дві Київські області), багато українців і поляків, а ще тут гігантоманія в архітектурі :). Ще пов'язують з Аль Капоне і гангстерами, джазом і розробкою ядерного реактора... 5 з 10 найвищих будівель в США знаходяться тут. За ось цим лінком перша частина поста про відвідини Чікаго.



Чікаго (З Вікі)

"Чікаго - місто в штаті Іллінойс, друге за величиною в США. 3 млн населення в самому місті, 7,1 млн в метрополії Чикаго. Це місто є центром агломерації Чикаго (англ. Chicago metropolitan area), яку населяють більше, ніж 9,7 мільйонів людей в Іллінойсі, Індіані та Вісконсині".

























Джон Генкок Центр (З Вікі)

"John Hancock Center - 100-поверховий хмарочос в Чикаго, США. Був збудований у 1969 році і на сьогодні є 5-м за висотою хмарочосом у США та 18-м у світі. В будинку розташовано офіси, ресторан та близько 700 квартир, він є найвищим житловим будинком в США. Хмарочос носить назву компанії John Hancock Mutual Life Insurance, котра є його власником."










Озеро Мічиган (З Вікі)

"Lake Michigan - одне з північноамериканських Великих озер. Єдине з Великих озер, повністю знаходиться на території США.

Площа Мічигану - близько 57 750 км² (третє за площею серед Великих озер), довжина близько 500 км, ширина близько 190 км. Висота поверхні над рівнем моря - 177 м (як і у Гурону), глибина до 281 м."














Уілліс тауер (З Вікі)

"Willis Tower - до 2009 року Sears Tower. Висота - 443,2 м / 110 поверхів. Початок будівництва - серпень 1970 року.


Після завершення будівництва в 1974 році це була найвища будівля в світі, навіть вища за вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Хмарочос утримував цей рекорд протягом майже 25 років. Зараз Вілліс Тауер - найвища будівля в США і десята за висотою будівля у світі після Бурдж-Халіфа, Тайбея, Шанхайського всесвітнього фінансового центру та Міжнародного комерційного центру. 




P.S. Туалети на 103-му поверсі розташовані на висоті 412 метрів над рівнем вулиці :)"



Більше фото на Флікрі 

Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments