Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Як зібрати 10К фоловерів в інстаграмі за півроку

Є в мене знайома пластунка, яку звати Настя. Одного разу після лайку якогось фото ми з Настьою "зафрендились" в інстаграмі. Яке ж сильне в мене було здивування, коли побачив, що інстаграм Насті читає більше 10 тисяч людей. Не є фанатом тих всіх сервісів, але це направду унікальне явище в українському інтернеті, позаяк навіть Твітер лише починає набирати популярність, не говорячи вже про маргінальні Foursquare чи Instagram. Обіцяла дівчина-пластунка розповісти як таке можливо, от і маю тепер невеликий 7-ми кроковий майстер-клас, яким, ймовірно хтось таки скористається і прокачає собі акаунт ;).

P.S. У коментарях можна писати "Дякую" Насті.

Як зібрати 10К фоловерів в інстаграмі за півроку

1. Визначити напрям свого інстаграму

Акаунту потрібне обличчя. Хай це буде їжа, котики, подорожі – будь-що, але це обличчя має бути очевидним. А головне – твоїм. Таким, що відображує тебе повністю. Твій погляд на життя та речі. Хай це буде лайфстайл акаунт, ок. Але з усього лайфстайлу потрібно обрати те, що для тебе в пріоритеті.

(В мене, для прикладу, це подорожі та дівочі няшності :)

2. Лайкай і тебе лайкнуть

Люди люблять увагу. Також це можна записати як: «лайкни іншого, і до тебе потягнуться». Маєш вільні 3 хвилини? Відкрий будь-який хештег (наприклад #nature) і пролайкай 50-100 фото. Важливо(!): не лайкай те, що тобі відверто не подобається, не лайкай треш. Лайкай те, що подобається. Так ти збиратимеш навколо себе тих юзерів, що потенційно мають схожий смак на твій, а значить - можуть зафоловити тебе.

3. Не забувай про фоловера свого

Те, що людина підписалась на тебе, ще нічого не означає :). Фоловер – істота мінлива. Він хоче спілкування. Інколи заходь на сторінки своїх постійних та нових фоловерів. Лайкай (знов ж таки те, що подобається). Коментуй.

4. І ще раз коментуй!

Коментар – найпотужніша зброя інстаграмера. Лайк – це джаст лайк. А от коментар – це вже твоя власна опінія. “Amazing, awesome, beautiful, nice shot, great pic, nice one…” – поповнюйся арсеналом інстаграмних компліментів. Маєш 3 хв – лайкай, маєш 5 хв – лайкай з коментарями.

І звичайно, завжди відповідай на похвалу у свій бік. Feedback юзерам, що проявили увагу до тебе - це обов’язково.

5. Якість фотографій має бути однаковою

Так, саме так. Якщо ти постиш фото, що були зроблені за допомогою фотоапарату за 3 штуки, то пости їх увесь час. Якщо ті, що зроблені на камеру айфону, то теж весь час. Стабільність в якості контенту – маст хев.

6. Доречне використання хештегів

Зараз з’явилась мода #писати_у_хештеги_будь-яку_фігню. Це, звичайно, прикольно. Але таким чином хештег не виконує своєї головної функції – розподілення фото на рубрики. Починати можна із простого: #nature, #scout, #beautiful… Банальне – не завжди є неефективним.

7. Насолоджуйся процесом

Цей пункт вартувало б поставити першим :). Так, насолоджуйся процесом. Люби свій акаунт, твори його таким, яким саме ТИ його бачиш. Не думай про те, що ти розкрутиш свій майбутній блог колись там завдяки своєму інстаграму. Думай про те, щоб зробити конкретно цей акаунт кльовим. Це принесе тобі більше фану та пришвидшить досягнення цілі у 10К.

Успіхів!

Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments