Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Trip'ЧиК. Філадельфія (Хмародери)

Сиджу в автобусі з вайфаєм і розеткою, з ноутбуком на колінах, вже другу годину обробляючи повно фотографій з тріпу, якому сьогодні 6 днів. Їду з Вашингтона. Але саме зараз автобус у Балтіморі, виїжджає на хайвей повз величезний стадіон місцевої бейсбольної команди. Кажуть, вона досить серйозно виступає в лізі... (в одному з постів можна буде глянути :). - Так я почав цей допис вчора, але потім дізнався про сепаратистів у Донецьку/Луганську/Харкові і бажання писати далі геть пропало. Зараз мої фотопости "ні в тин, ні в ворота", але, можливо, когось вони позитивно "відволічуть" від інформаційного негативного одноманіття українського інформаційного простору...





Поїхати в Америку я запланував собі ще минулого року, відкрив візу, назбирав трохи грошей. Хотіли влаштувати "гранд-емерікен-роуд-тріп" у травні/червні - проїхати автомобілем з колегами-журналістами (відеооператор, фотограф, тріпографофіл - мій неологізм про журналіста, який любить подорожувати й писати про це) від океану до океану (але двічі, аби повернутись у Нью-Йорк). Загалом це 30 штатів, а поїздка тривалістю з місяць. Дорогою заїжджали б до української діаспори, робили фільми, знімали як люди живуть, тішились би краєвидами і "хмародерами" (почув від діаспори) і писали б про це все на окремий сайт, створений під проект. Сайт, до речі, вже створений, а хостинг проплачений. Але грамотно спланувати поїздку так і не вдалось, тому відтермінуємо до вересня-жовтня. Я ж влаштував собі трьохтижневу відпустку і неспланувавши взагалі нічого, порулив у понелілок 31 квітня у США... Маю неабияку приємність, коли можу в кількох десятках країн світу просто подзвонити до знайомих і маючи нахабність напроситись на кілька днів в гості. Цього разу своєю присутністю у Філадельфії навантажував Богдана і Оленку, а у Вашингтоні - Віталіка і Соломію. Я щиро і сильно-пресильно вам вдячний. Принагідно вибачаюсь за незручності :).


У кількох наступних постах будуть фотографії з різних локацій, в яких вдалось побувати. У цьому - Філадельфія, куди я приїхав одразу після прильоту поїздом через Трентон у Нью-Джерсі.


Місцеві жителі сильно тішаться тим, що місто - перша столиця США, тут підписували контистуцію і декларацію незалежності, похований Бенджамін Франклін і знімали фільм Роккі... Насправді приводів для гордості значно більше, але про них поступово і в наступних постах :). 








Колись у Філадельфії було правило: не будувати будинки вищими за міську ратушу (там вона далеко видніється). Дядько в шапці нагорі - це Вільям Пенн. (Далі - з Вікі)

"Ключова фігура в ранній історії англійських колоній в Америці, Пенн шанується в США як один з батьків-засновників держави і його першої столиці - Філадельфії. Будучи квакером-пацифістом і проповідником віротерпимості, він заснував у якості «притулку для вільнодумних європейців» і назвав своїм ім'ям колонію Пенсільванія".

Про міську ратушу і вид з неї - у наступних постах.



Правило не будувати будинки вище існувало доки не збудували One Liberty Place (288 m) і Two Liberty Place (258 m) вкінці 1980-х.








І так поступово зайшов вже у старе місто... Про нього в наступних постах. Та й з Філадельфії буде ще кілька дописів, зокрема власне рефлексії, будівлі, де творили американську державу, виставку-ярмарок в українському клубі, де продавали й демонстрували твори з нагоди Євромайдану тощо. 

Завтра лечу в Чікаго, потім повертаюсь до Нью-Йорка і заїду в Бостон. 

Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments