Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Trip'ЧиК. Філадельфія (Старе місто)

Цього разу час запостити кілька фото з'явився у Детройті, де маю кілька годин чекання через затримку літака з Філадельфії. Лечу в Чікаго.


У двох словах: рок-сіті Детройт знаходиться у штаті Мічиган, але відоме воно Фордом, GM, Крайслером, штаб-квартири яких є в місті... А ще у грудні 2013 року місто визнали банкрутом із загальним боргом 18 млрд. доларів. Зате тут гарний і величезний аеропорт :). Але це про місто, яке я навіть не побачу (принаймні цього разу), а нижче - все та ж Філадельфія.


А ось тут перший пост про місто :).


В Америці дуже відчутно величезну різницю між бідними й багатими. Кажуть, з кожним роком кількість дуже бідних і дуже багатих збільшується. На вулицях і справді багато жебраків, але то сильно залежить від міста...



Казали, що у Філадельфії чи не найбільше розмальованих стін у країні. Насправді досить органічно виглядає... 






До речі, багато старих будинків цегляні без жодних штукатурок. Це вони називають колоніальним стилем.





На стінах будинків Independence National Historical Park - історія США від заснування "в картинках". Пишуть про рабів, війну, колонізаторство тощо.


Liberty Bell (Далі - з Вікі)

"Дзвін Свободи — дзвін, що знаходиться у Філадельфії, США, і є головним символом американської історії боротьби за незалежність від Великобританії. Він був відлитий у Лондоні у 1752 р. Відлитий для розміщення в будинку Законодавчих зборів штату Пенсільванія (тепер - Індепенденс-Хол). Дзвін дзвонив, скликаючи жителів Філадельфії на оголошення Декларації незалежності Другим Континентальним конгресом 8 липня 1776. Офіційно дзвін іменувався "Дзвоном свободи" з 1837 року, коли він став символом рухуаболіціоністів.Тріщина на дзвоні з'явилася в 1846 році, після того як він дзвонив кілька годин на день народження Джорджа Вашингтона.

В 1976 році, у переддень двохсотлітнього ювілею незалежності, дзвін було остаточно знято зі свого постійного місця на вежі Залу незалежності і в наш час[Коли?] знаходиться у спеціально збудованому павільйоні неподалік від Залу. Місцезнаходження цього павільйону викликало певні сумніви у деякої частини американського суспільства, оскільки знаходиться близько до історичного кварталу, у якому в 90-х роках 18 століття розміщувалися раби Джорджа Вашингтона, який жив тоді у Філадельфії. У дзвін, як і раніше дзвонять (дуже обережно) у День незалежності".





Можуть і на кониках за 50 баксів покатати...



Цвинтар, де похований Бенджамін Франклін. (Далі - з Вікі:

"Єдиний з батьків-засновників, хто скріпив своїм підписом всі три найважливіші історичні документи, що лежать в основі утворення Сполучених Штатів Америки як незалежної держави: Декларацію незалежності США, Конституцію США і Версальський мирний договір 1783 року (Другий Паризький мирний договір), що формально завершив війну за незалежність тринадцяти британських колоній в Північній Америці від Великобританії. Портрет Бенджаміна Франкліна знаходиться на стодолларовій купюрі федеральної резервної системи США з 1928 року.

Найстаріший делегат Філадельфійського конвенту. За винятком, можливо, Джорджа Вашингтона, найвідоміша людина в Америці. Один із «батьків-засновників США»".






Ну а далі просто треш :)





Далі ще буде повно цікавого :).

Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments