Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Сьогодні ходив на площу підтримати ТВі

Більше про акцію, дуже круті фотографії і коментарі розумних - на сайті "Дня" під лінком. Я ж не можу втриматись, аби не написати декілька своїх неоригінальних рефлексій щодо події.


Колись у нас в газеті була дискусія а-ля чи має право журналіст висловлювати свою громадянську позицію, а не тільки інформувати про події. Пізніше ми робили опитування на сайті про те, чи може коментатор, наприклад футбольного матчу, вболівати за якусь із команд. Більше 1000-чі відвідувачів сайту проголосували за варіант "Так, якщо це національна збірна". Свій голос під тим варіантом залишив і я. BBC, наприклад, у своїй редакційній політиці тяжіє до об'єктивності і будь-яка претензія на відстоювання певної позиції є неприпустимою (але практика показує, що це лише декларативні речі, які записані на сайті і, можливо, висять роздрукованими у кожного з працівників над столом, бо є прецеденти недавніх скандалів...). Але я до того, що скандал з упередженістю BBC - швидше винятки ніж правило, Великобританія як країна сформована вже дуже давно, а британська політична нація - чи не найдавніша у світі. У них далеко не наші проблеми, але через наші вони пройшли купу років тому у тому числі і завдяки роботі ЗМІ, які ризикували підтримувати якісь течії і рухи. 

У західних умовах журналістика може виконувати лише функцію інформування населення і не займатись пропагуванням здорового українського для самих українців...




Вчора йшлося про те, що на мітингу сьогодні не буде політиків - були. Чи це погано? Кожному своє, але на сцені стояли не лише політичні колеги генерального директора каналу, але й представники інших опозиційних партій. Можливо, провладним політикам просто не було про що там говорити? Більш ніж впевнений, якби бажаючі з'явились - місце в ефірі знайшлося б.


Хтось говорив (чи не ТНМК?), що у 2004 році з утисків свободи слова розпочалась революція, а у 2012 - може змінитись влада. Не думаю, що так буде, але бекграунд - не найгірший, щоправда апріорі заангажований політичною одноманітністю. 



У нас у країні ніби щось і робиться - люди виходять на захист Андріївського, голодують за мову, вивішують плакати з котами, продукують демотиватори і лайкають пости у Фейсбуці, але це все однобічно і жодним чином не впливає на власть імущих. Для Фейсбук-революції, на зразок єгипетської, недостатньо мати високошвидкісний інтернет. Певне, треба мати чіткі орієнтири і виставлені пріоритети, зрештою, розуміти спільні цінності і не дивитись 90% телебачення, яке ефективніше промиває мозок, аніж десять газет вранці. 




Хімік




Коля з "Дня"




"Останній дзвоник" ключами для влади за східноєвропейським прикладом 1980-х років.





От що мене здивувало - це те, що на дійство прийшов і містер Шустер...





Як мені здається, альтернатива є завжди. Можна сидіти вдома і їсти чіпси перед телевізором, читати твітер чи книжку, врешті можна просто дивитися в стелю! Але коли тобі закривають рота чи говорять що робити - якось не пасує мовчати.

P.S. Excusez moi за якість фото (якісь вони червонуваті), намагався витягнути ті jpg'и у програмі, але не вийшло. Хіба я шось роблю не так. Зрештою, дуже гарні фото з дійства завжди є на сайті "Дня"!



Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments