Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Дайджест фотодописів за 2014-тий рік

Вкінці року прийнято підбивати підсумки зробленого/не зробленого. Насправді дуже добра традиція особливо в роботі, оскільки дає можливість оцінити прогрес і динаміку порівняно з роком минулим. Неабияк приємно, коли ККД праці, згідно зі статистикою, покращилося вдвічі (це про роботу). Незважаючи на Майдан, Крим і війну, 2014-тий видався досить продуктивним в багатьох сферах...


Щодо блогу – вагався чи робити підсумковий пост за 2014-тий, але врешті то якраз нагода систематизувати для себе певні моменти. Зокрема й дати собі відповідь на питання "для чого ця писанина?". І видається мені до чого я таки додумався :). Про те згодом, а наразі підсумки 2014-го у блогопостах.

Один із найбільших проектів, який ще у квітні хотів реалізувати – поїхати на місяць в США і машиною проїхати від Нью-Йорка до Сан-Франциско, через Техас назад в НЙ. Більше 20-ти штатів, мільйон фотоприводів, дорогою купа зустрічей з українською діаспорою, а також щоденне оновлення спеціального блогу (модний шаблон до якого я купив завчасно :). Збиралися орендувати величенький позашляховик і їхати 5-ро – журналіст, відеооператор, двоє українських американців і я. Мав вийти такий собі live про життя в США (кожна стаття а-ля NatGeo з відео і фотосупроводом), інфографікою, три мови і т д. За інших обставин, мабуть, той проект колись вдастся реалізувати, але у грудні, коли на Грушевського горіли шини, а у лютому розстрілювали активістів, планувати таку авантюру було як мінімум недоречно. ...що, тим не менше, не завадило мені на 3 тижні взяти відпустку і провести її в США. Звідти привіз кілька фотодописів (ще кілька будуть згодом).

Перший пост на цьому домені і блозі я зробив у 2008 році в літаку з Ванкувера в Прінс Руперт, коли ще студентом брав участь в обмінній програмі у Канаді. Першочергово це був майданчик для інформування батьків і друзів про те, чим займаюсь за океаном (про приховану копію в gmail я тоді ще не знав). Згодом захопився фотографуванням і щоразу більше доводилось бувати закордоном. Якось упорядковував фотоархів в Lightroom, начитався Варламова і Долю, почав реанімовувати блог. Без жодної конкретної цілі постив сюди лажові фоточки з концертів в Острозькій академії, перші потуги, як мені тоді здавалось, "фотографії" тощо.  Віддалено я собі уявляв блог, який би стосувався подорожей, але яких вже на той час було кілька десятків.

Один із ключових моментів, який, в тому числі, вплинув на продовження блогу – крадіжка фотоапарата у Брюселі. Тоді взагалі думалось забити цвях на фотографуванні, але розміркувавши, витратив останні запаси довго збираних гривень і прикупив новий комплект фототехніки. Подорожувати так багато, як би хотілося, не доводиться, зрештою, часу й грошей на стабільний пошук приводів бракує, саме тому "нестабільність вбиває" :).

Аби визначити напрямки й теми, навколо яких розвивати фотоблогопости, знадобилося кілька років і кілька десятків постів відверто невдавлих. Так вийшло, що у 2014-му публікації тут з'явлилсь лише про те, що мене в житті найбільше цікавить – подорожі (закордон і Україною), гори, Пласт і суспільно значимі і вічні для українства теми. Можливо в майбутньому буде більше постів, що стосуватимуться історії.

В гори за часів пізньої школи і студенства ходив доволі часто, зараз – рідко, але захоплення не дає спокою щоразу, як бачу вершини :).


У "Пласті" за повної відсутності вільного часу наразі неактивний (принаймні не так, як би того хотілось), але намагаюсь не гаяти випадку хоча б поробити знимки з різних акцій і таборів.

Отож, у майбутньому в цьому блозі будуть фотопости на такі теми:
  • Подорожі закордон
  • Подорожі Україною
  • Гори
  • Пласт
  • Різне 
Не буде політики і журналістики (принаймні того, що іноді публікується в ЗМІ і газетах). Дуже хотів би за кілька місяців придбати нову цяцьку – квадрокоптер DJI Phantom і познімати всякі гарні краєвиди з повітря.

Бонусне кіно з останньої вакації


Підбиваючи підсумки:

За 2014 рік тут опублікував 43 поста

Відвідав щоправда лише 5 країн (Італія, США, Польща, Швеція, Кіпр) і проїздом (прольотом) Францію.

Загалом тревел-мапа виглядає якось так


artemioz’s Travel Map artemioz has been to: Austria, Belarus, Belgium, Bulgaria, Canada, China, Cyprus, Czech Republic, Estonia, France, Germany, Hungary, Ireland, Italy, Japan, Latvia, Lithuania, Moldova, Montenegro, Netherlands, Poland, Romania, Russia, Serbia, Slovakia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine, United Kingdom, United States, Vatican. Get your own travel map from Matador Network.

Згідно з сервісом FlightMemory, яким можна трекати кількість польотів, в мене їх всього лише 62. Зараз є значно зручніші й більш приємні візуально сайти для таких цілей, але звик до того.

Хтось колись мені казав, що блог не для того, аби його читали, а "для себе". Так от, мені таке твердження видається повним абсурдом і дурнею, бо коли такі речі творяться саме для протилежної цілі – всім хочеться, аби писанину й "фотканину" хтось бачив. Саме тому нагадую, що можна підписатись на RSS у футері нижче ;)

Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments