Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Чому завтра я видалю акаунт Вконтакте

- Стрічка новин від друзів - це здебільшого перепости матеріалів а-ля "кулінарні рецепти", "дебільні демотиватори", "висказиванія прєкрасних людєй" тощо. Претензія на інтелектуальний контент від користувачів сервісу - це виняток, а не правило. Групи "Знаете ли Вы", "Клуб брутальних у всіх іпостасях" "Женская Империя Интеллекта" - трохи не те, що хотілось би читати. Інтелектуальний контент? Почитайте Фейсбук - принаймні долучитись до чого якіснішого і НЕросійського - це вже не попсово.

- Домінування російської мови. Вибачте, але 90% стрічки новин російською!

- Врешті, лайки під постами збирають не якісь "живі" епізоди з життя користувачів, а дебільні статуси. Ідея же соцмереж з-поміж інших - ведення своєрідного щоденника, а виходить, що люди просто не наважуються писати "екслюзив", оскільки, на їхню думку, вдало висловлена думка у демотиваторі і проклікана сотнею "мне нравицца" - це краще ніж своє. Зачєм ето???

- Безкоштовна музика. Це, безперечно, величезний плюс: не треба качати з торентів чи екс.юей свіжий альбомчик. Халява - вона всюди солодка, проте мені видається, що ліцензійний контент треба підтримувати, особливо український. Жлобізм легко лікується. Крім того, це ознака здорового патріотизму - раз в місяць купити диск з музикою чи українським фільмом, тим більше тому, що нашого все одно не так вже й багато. Сміливий і грошеНЕзатратний протест проти халявної музики - радіо форева! Авторські права не порушуєш, на душі спокійніше, звикати до реклами - справа одного дня.

- Великий плюс сервісу - люди, з якими є змога спілкуватись, на превеликий жаль, лише клавіатурно. Цей аргумент ЗА видається мені найбільш вагомий, аби не видалитись, проте, епістолярний електронний стиль - це навіть романтичніше якось :). Зрештою, є Скайп чи ФБ. А ще є твітер як прекрасний індикатор популярності особи. Дуже прийнятна формула "Про популярність людини свідчить кількість її фоловерів у Твітері". Себто, якщо є бажання слави - Твітер в зуби, якщо читати 120-символьний свіжачок від своєрідних інформаційних ідолів - найбільш вдале часопроведення замість годин в дітищі Дурова. Є більше інфи - блоги. Фотоальбоми з можливістю коментування - та навіть Picasa... Все просто і без асоціацій з сервісом "старшої сестри". До речі, патріоти-пластуни і ті, хто зі шкіри вилазить аби в черговий раз заявити як не любить все російське - чи не ефективнішим протестом буде просто видалитись з "контакту" (у якому, до речі, кількість української аудиторії на 2-му місці)?

Мені здається, що "контакт" себе не виправдовує. І найперше тому, що всі задіяні ведуться на попсовий мейнстрім від іноземних законодавців "контактної" моди. Це не місце для обміну думками, а сліпа ретрансляція чужих думок, зазвичай думок хороших маркетологів і піарщиків, які створюють групи з "кошерним" контентом, який буде розходитись з-поміж малодумаючих, але охочих чергової "струйової" репліки. Excuse moi, але власники груп в контакті, які мають сотні тисяч фоловерів заробляють непогані гроші на рекламі, на проплачених постах і т.д. Те ж саме є у ФБ - це не секрет, але принаймні там є можливість вибирати з-поміж різношерстної інформації...

Це лише мої скромні рефлексії і занадто суб'єктивні спостереження, які захотілось десь оприлюднити. Не закликаю бойкотувати сервіс, а констатую свою позицію. Акаунт видалю завтра, аби не втратити зв'язок з тими, хто ще в ньому.

У будь-якому випадку, мій Твітер і ФБ.

Ну і одразу реакція від Христини

- ти кажеш про піратську продукцію у ВК, а сам же пишеш про торренти і екс.юа., ніби там вона не піратська!

- стрічку новин можна не читати і відписатися від новин тих друзів, які тебе дратують

- те, що люди не пишуть тут власних думок не означає, що вони вважають за краще збирати лайки під демотиваторами. Просто цим людям немає що сказати, а це вже не питання мережі, а питання кола знайомств і твоїх френдів тут (у ВК).

- ну і у ВК є та аудиторія, якої немає на ФБ і у Скайпі. Мені незручно було б не мати тут акаунт

- "прокакування" часу у ВК - твій свідомий вибір. Так само його можна "прокакувати" у будь-якій інші мережі, і вина тут не сайту, а якісь речі, які тебе тут цікавлять. 

- "іноземні законодавці контактової моди..." - а хіба на ФБ і у Скайпі моду задають наші співвітчизники?) це такі ж іноземні ресурси

Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments