Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Автостопом Туреччиною - 2






Нижче - Кемер. Одна з Мекк любителів матрасного відпочинку. Це - самий центр міста, куди приїзджає автобус. Туристів не видно, зате мсьє Ататюрк (президент Туреччини після першої світової, направду крутий дядько) на кожному кроці увіковічнений в кам'яних пам'ятниках, дуже! чисті дороги/вулички, мінарети і добрі дороги.





Насправді Туреччина, особливо "курортна" дуже гарна й прибрана. Думається, чому ж її в ЄС не беруть? Звісно, об'єктивне пояснення я собі можу дати, оскільки є чимало інших факторів, аніж економічна стабільність країни. Але насправді, варто лише заїхати трохи далі від курортних міст - одразу видно, що справи в селі, наприклад, не такі вже й добрі. 



Але зате яка природа, гостинні люди і антиииииичність!!!!!!!
 





Нижче - Лікійські гробниці. Античне місто Міра, поблизу сучасного Демре. До речі, до речі, християнський Святий Миколай родом звідси ;)



А думаю я собі таке: в істориків, зокрема Острозької академії, є літня практика. 3 з них (археологічна, викладацька і педагогічна) особисто мені видались дуже корисними. Інші 2 - музейна і бібліотечна, чесно пишучи, не дуже. Звісно, це все серйозно і таке мусить бути, але чи не влаштувати б такий факультатив? На 2-му курсі історики ОА слухають курс про античність. Як же добре, що Туреччина відмінила візи для українців взагалі, WizzAir літає за 1000 грн з Києва в Анталію і назад, а до Лікії доїхати можна громадським транспортом за 10-15 дол. 5-8-ми денна факультативна антично-наочна практика місцями бойової і геройської слави греків і римлян за ціною в 4 стипендії, як на мене, дуже доречна :).







Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments