Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Канадська сієста поблизу Аляски

Іноді запитую себе "для чого пишу цей блог?". Очевидно, що окрім мене тих записів нікому й не треба, але таким чином, принаймні, є застосування фотографіям, які так люблю робити...

Цього разу - про Канаду. На 3-му курсі мені випала непогана нагода, зрештою, яка вже років з 10 щороку випадає 40-ка студентам мого універу, поїхати в Канаду "на волонтерські роботи". 10 українців і 10 канадійців проводять декілька місяців спочатку в одній з країн, потім в іншій, а упродовж цього часу багато говорять на вічні теми, про глобальні проблеми, які стоять перед світом і, як не дивно, працюють на благо економік країн. Щоправда, праця - це швидше формальна необхідність, аніж мета всієї Canada World Youth.


Десь під кінець серпня 2008-го ми вилетіли Люфтганзою з Борисполя з пересадкою у Франкфурті, а потім у Ванкувері, аби добратись до Прінс Руперт у провінції Британська Колумбія. Як видно з картинки вище, до Аляски (вона там зелененька) кілометрів 50. Саме там ми провели дуже непогані 2 місяці з такими ж непоганими канадійцями/ами. Місто маленьке - 12-13 тисяч людей, навколо гори і океан, багато островів, лосося, величезні канадські незаселені простори і в півтора рази більша за Україну одна з провінцій Канади. Цікаво, що на такій доволі немалій території провінції живе трохи більше 3 млн людей, а BC (Бі-Сі) вважається найкрасивішою у країні. Я саме створив цей блог в один із перших днів своєї праці World Wildlife Fund (WWF), а писав перші дописи - "Канадську хроніку" - з перших годин перебування там.

Власне пишучи, думка зробити міні-фотозвіт виникла щойно, тому з більш ніж 2 тисяч фотографій нашвидкуруч вибрав декілька. Але перед власне Канадою - Гренландія з вікна літака:)







Гренландія 








Гренландія 







Восени там особливо гарно :)





Дика природа





User Friendly білочка



Олєнь на подвір'ї будинку моєї Host Family





Whale watching





Шкода, не вдалось сфотографувати білоголових орлів :(


Набережна Prince Rupert на заході сонця




А ще в Канаді, як і в Штатах, дуже люблять скейтбординг...






За цим островом - Тихий океан



Туди на рибалку і whale watching випливали ось такими яхтами





А ще ходили на hiking







Їздили на озера







волали пісні в багажниках старих Ford'ів на майже безлюдних островах



І навіть їздили в селище для рибаків, які піднімали канадську промисловість на початку ХХ століття.






Одним із моїх завдань у WWF у тому числі була організація Great Canadian Shoreline clean up - міського епізоду всесвітнього івенту з прибирання. Такий-собі "глобальний суботник":). Найперше - ми не їхали туди прибирати канадське сміття, але робили це і, як на мене, добрі закордонні ініціативи вартувало б переймати. По-друге, моя роль була в тому, аби з дійства зробити відеорепортаж, змонтувати, записати синхрони канадійки, яка зі мною працювала і за 2 тижні перед подією пройтися школами й розказати діткам про важливість не смітити і прийти поприбирати. Було цікаво :)









Якщо хтось вгадає, що то за хустина - +1 до карми :)

Rocky mountains 
Rocky mountains

747-мий Боїнг хоче приземлитись в аеропорту Франкфурта :)


The End.

Ось і кінець довгого допису :) Але, очевидно, до цього місця ніхто не дочитав :-P



Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments