Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Museum of Northern BC in Prince Rupert

Як писав раніше, у 2008 році був декілька місяців у Канаді, а саме в місті Прінс Руперт у Британській Колумбії. Місто розташоване на одному з багатьох островів західної Канади в Тихому океані і з'єднане з материком мостами/паромами і т.д. City of Prince Rupert, як пише на табличці при в'їзді в місто по Trans-Canada Hwy. Населення, як в Острозі - місті, де 5 років штудіював історію в університеті. Щоправда, на відміну від 13-тисячного районного центру на Рівненщині, у Прінс Руперті є автобуси, басейн, світлофори, макдональдси, гіпермаркети, казіно і навіть причал для сотень човнів природолюбивих канадійців... Описувати місто можна в окремому величезному дописі, але навряд чи воно виправдає цікавість нечисленних читачів того блогу.




Одного разу зайшли в Museum of Northern BC - такий-собі краєзнавчий музей північної Британської Колумбії. Не секрет, що до європейських колонізацій в обох Америках жили собі аборигени - у Канаді їх називають First Nations. З поступовою експансією, у моєму випадку, британців, індіанців обмежували в правах, потрохи притісняли, але позаяк Канада - не США!, то ставлення "білих" до "жовтих" швидше перейшло на стадію "мирного співжиття".



У музеї є багато направду цікавих та "інших" для нас речей. В індіанців цікава культура і доводилось часто з ними спілкуватись у рамках програми. Як завжди помічаю, люди сильно тримаються свого коріння і всіляко підтримують і демонструють свою інакшість, при тому всьому гармонійно вживаються з іншими. Канада взагалі дуже толерантна до нацменшин (парадоксально, корінне населення тепер вже нацменшина) і емігрантів. Хоча не дивно, це власне і є країна емігрантів :)...




Поки писав цей допис, з'явилися ідеї для ще одного :).























Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments