Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Для чого міняти український паспорт?

Щойно почитав у Твітері, що нєкій Аксьоноф отримав паспорт гражданіна РФ і заплатив за нього аж 200 рублів. Очевидно, дядько сильно втішився, тішусь за нього і я, оскільки на одного неадеквата серед українців стало менше...

В які країни українці та росіяни можуть їздити без віз
В які країни українці та росіяни можуть їздити без віз
Якщо без підтекстів, то мотивом змінити паспорт можуть бути соцгарантії, загальний "клімат" країни тощо. Але в мисленні сучасної людини серед одних з визначальних моментів є "свобода" безвізово подорожувати закордон. Згідно з даними The Henley & Partners VRI 2013 (серйозні дядьки), з українським паспортом можна втрапити без черг у візові центри в 77 країн. З російським-червоним з двоголовим арлом на обкладинці - в 95 країн.

На жаль, карта у Вікі не зовсім точно відображає ситуацію (Мексика, Австралія, Гонконг, Пд. Корея не виділені), але, найбільш "бажані" візи (26 країн Шенгенської зони), ВБ, Ірландії, Канади, США все одно доведеться просити як українцям, так і росіянам. Щоправда, якщо для останніх перспектива "безвізовості" вже тепер точно фантастика, то для перших, себто нас з вами :), питання 1-2 років. У зв'язку з цим вапрос: ЗАРАДИ ЯКИХ ТАКИХ умов і ЩО МАЄ СТАТИСЬ, аби розумний сучасний українець поміняв свій паспорт? (Про "зраду країни" чи "відмову від громадянства на фоні псіхозу" не йдеться.

Власне вищезгаданий The Henley & Partners Visa Restriction Index 2013 

Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments