Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

Top Gear - русская вєрсія

Є таке популярне англійське автошоу Top Gear. Від недавнього часу намагаюся не пропускати жодної серії, так само, як і, наприклад, серіал "Доктор Хаус" чи ін. Не сказав би, що це фанатизм, який буває у підлітків, які вишукують собі кумирів всяких і т.д. Справа скоріше в тому, що безмежно люблю все британське: мову, культуру, одяг, зрештою. Майже завжди слухаю передачі в оригінальній озвучці. Щодо Top Gear, то далеко не впершу чергу дивлюсь його через любов до автомобілів. Чесно пишучи, я взагалі від того далекий. Хто б що не казав, але британські актори - популярний зараз Х'ю Лорі, Алан Рікман, Роуен Аткінсон.......... - круто грають, а чого варта хоча б мова!

Послухати лише аудіокнижку з озвученням Стівена Фрая... Словом, я дуууже вже захоплений країною Її Величності. Ведучі Top Gear (їх, до речі, можна побачити і в інших програмах на Discovery або BBC) - Джеремі Кларксон, Річчард Хаммонд, Джеймс Мей - професіонали. Розумію, що програма розрахована на широку аудиторію і це виправдано. Проте, це не є дешевим наступним "мильним" фільмом з Голівуду. Оскільки я маю далеке відношення до журналістики, то, напевно, з мотивів взяти щось пкорисне для себе, час від часу дивлюся шоу. Ведучі, разом із режисерами, продюсерами, роблять шоу цікавим і вкладають у нього, впевнений, немало.
Сьогодні, шукаючи в неті нові серії шоу, випадково натрапив на російський кавер тієї програми. Але ж тупо! Інакше не скажеш. Хоча офіційно кавери на Top Gear роблять і в Штатах, і в Австралії, але сам задум, як на мене, ніякий. Скопіювали все: від студії, трека до манери говорити і поводитись. У будь-якому випадку, кращу за автентичну версію ані росіяни, ані австралійці не зроблять. Часто якраз завдяки тому, що люди ВЖЕ асоціюють серіал з певними людьми. І виходить якесь дешеве "подобіє", підробка, врешті-решт. І справа далеко не у фінансуванні :) Для порівняння нижче два епізоди.


Британська версія

Русская вєрсія з Нікалаєм Фомєнко, Міхаілом Пітровскім і Оскаром Кучєрою

Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments