Recent Posts

Блог переїхав. Відтепер за оновленнями стежте за адресою artemioz.info

This blog has moved to a new location. For updates please see artemioz.info

North Pacific Cannery










Але що мені особливо цікаво - це асортимент товарів у західно-американських магазинах початку ХХ ст. :) Тут - без коментування :)















Так для довідки, початок Канади як такої - це Акт про Британську Північну Америку (1867 рік - рік, коли росіяни продали американцям Аляску, а в Австро-Угорщині прийняли конституцію). Згідно з ним, Онтаріо, Квебек, Нью-Брансвік і Нова Шотландія утворювали Домініон Канада, потім з роками до нього приєднались Манітоба, Британська Колумбія т.д. Актів парламенту Великобританії щодо Канади після 1867 року було декілька десятків, але у 1931 році - т.зв. Вестмінстерський статут (підвалини для Британської співдружності), а згодом Акт про Канаду у 1982 про репатріацію канадської конституції - остаточно оформили незалежність дууууже прекрасної і величезної країни в єдину, хоча й федеративну державу.




Активна колонізація територій, де зараз місто Прінс Руперт - це початок ХХ століття, ще 2 роки перед тим, як потонув Титанік, а саме: 10 березня 1910 року. А про Титанік згадав тому, що управляючий будівництвом Grand Trunk Pacific Railway Чарльз Хейс якраз і загинув на Титаніку, щоправда перед тим встиг заснувати місто. Канадійці прокладали залізницю і містечко стало центром на заході. Навколо міста, до речі, досі є декілька покинутих містечок на березі океану, де раніше жили риболови.






Поділитись:

Інфа

Artem Zhukov

Люблю подорожі, гори, фотографію, гітару, Пласт, ровер

    Blogger Comment
    Facebook Comment
comments powered by HyperComments